(Libra baby by Karen Windness Caroline) Ах, какво хубаво бебе! Родителите на

...
(Libra baby by Karen Windness Caroline) Ах, какво хубаво бебе! Родителите на
Коментари Харесай

Децата ВЕЗНИ по рождение са умни, добри и търсят справедливостта ♥ Линда ГУДМАН

 („ Libra baby "  by Karen Windness Caroline)

„ Ах, какво хубаво бебе! " Родителите на децата, родени през месец октомври, го чуват толкоз постоянно, че би трябвало да извиним самодоволството им. Малките Везни в действителност наподобяват като пухкави розови ангелчета. Красивото изражение на лицето и добре уравновесените черти на Венера вършат това дете същински чаровник. То съвсем в никакъв случай не изритва одеалцето си с писъци и ядосано личице, нито пък удря майка си по носа, до момента в който тя се пробва да го нахрани. Възпитано е като че ли да не прави сходни номера. Прелестната му усмивка озарява стаята. „ Господи, какво красиво и чинно бебе! Толкова безшумно и умерено. С такива сладки бузки и трапчинки! " Не ми се ще да играя ролята на остарялата и зла магьосница по време на кръщаването на кралската щерка, само че бихте ли ревизирали дали бебето ви има трапчинка на брадичката? Повечето деца от зодия Везни имат. Видяхте ли я? Прекрасно. А в този момент, в случай че обичате, отворете дневника на вашето бебе на последната страница и напишете тези думи, които баба ви е обичала да повтаря: „ Трапчинка на брадата - дяволче в душата. " (Сигурно вашата баба е учила скрито астрология?). Когато му пристигна времето, ще погледнете написаното и ще се преклоните пред мъдростта й.

Някоя заран вашето малко момченце може да седи на масата в кухнята и да бърка с лъжица ту в едната, ту в другата паница. В дясната паница има яйца на очи - тъкмо по усета му, а в лявата - овесена каша, тъкмо както то я желае. Закуската изстива, а детето нищо не хапва. Сигурно не е гладно? Не, та то умира от апетит. Болно ли е? Напротив, усеща се отлично. Тогава може би е ядосано на някого? Не, въобще не е. Защо въпреки всичко единствено седи и нищичко не хапва? Вашият наследник не може да реши първо какво да изяде - кашата или яйцата. А вие го обърквате още повече, като му оферирате друго - портокалов сок или препечена филийка. Сега към този момент задачата става доста комплицирана. По-добре го оставете, а на следващия ден му сервирайте поредно храната. Първо портокаловият сок. После овесената каша. Той я изяжда. Следват яйцата. Изяжда и тях, тъй като ги обича. Накрая -препечената филийка. Той продължава да яде, а вие го гледате слисано. Току-що сте научили най-важното за възпитанието на детето Везни: в никакъв случай не му давайте опция за избор. То не обича да взима решения. Също по този начин и в никакъв случай не го карайте да бърза. Това не обича още повече.

Същите проблеми ще имате и до момента в който го научите да се облича. Внимавайте да не изгубите самообладание от това, че не може да реши първо кой чорап на кой крайник да обуе. Не, не приготвяйте по едно и също време гащетата, панталонките, ризката и обувките. Ще има да си седи и да ви къса нервите. И не разправяйте наляво и надясно, че вашето дете Везни е настойчиво. Нищо сходно, настойчиво е детето Телец да вземем за пример, д вашето просто не може да реши бързо какво да направи. Точно това може да ви вбеси, изключително в случай че сте дейна натура. А и освен вас. Някой ден ще се появи прелестно и влюбено в сина ви момиче. Ще се стигне до женитба. Д синът ви ще мисли - би трябвало ли да се дами, не би трябвало ли? Момичето чака търпеливо и най-сетне пита уверено: „ Ще се оженим ли, Харви? Кога ще се оженим? " Стоп! Това е същата неточност, която вие допуснахте с препечената филийка и портокаловия сок. Сега той би трябвало да взема решение едновременно две неща - освен дали ще се оженят, ами и по кое време. Ще би трябвало да обясните на момичето някои неща. Ала това ще стане след много години. Проблемът в този момент са обувките и чорапите. Затова кажете нежно, само че уверено на детето си: „ Харви, дано на първо време обуем този чорап на този крайник. " Още по-добре му го изпейте като песничка, доста ще му хареса. Така ще премахнете две трудности. Ще му помогнете да реши и ще разсеете неприятната атмосфера. След пет минути синът ви ще бъде облечен.

Така ще би трябвало да постъпи и момичето в миналото - просто да му изпее тихичко с мелодията на „ Сватбения марш ": „ Харви, ще се оженим на двайсет и шести юли. " Но в случай че момичето въпреки всичко е по-стеснително, ще има много да чакате, до момента в който станете баба. Ето за какво започнете деликатно и благо да приучвате сина си още от дребен да взима решения. Не го подканяйте, подбутвайте или карайте да бърза. Това може да го изнерви и да наруши деликатния му баланс. В началото му предлагайте сама решенията. Правете го неведнъж. Той може да наподобява твърдоглав, само че в действителност това е типичната за Везните реакция, когато някой ги изтръгне от техния размисъл и ги накара да се поразмърдат. Ако сте задоволително търпелива и деликатна, той ще желае да ви достави наслаждение и малко по малко ще свикне да се оправя самичък. Така ще му помогнете да преодолее една от най-големите компликации в характера си. И не забравяйте - ще съумеете единствено в случай че създадете към него цялостна естетика на звука, цвета и мисълта.

Напрежението ще изкриви неговия вътрешен свят. Най-голямата неточност на възрастните е да насилват младежа да влезе в неправилен шаблон. Спомням си за мой другар зъботехник, който имаше две момиченца Везни с разлика от три години. Можете да си визиите целия безпорядък заран в техния дом. Четири обувки, четири крайници, четири чорапа и две комплицирани дребни същества. Момиченцата ходеха съвсем всеки ден боси, до момента в който родителите им не откриха астрологията. Не забравяйте и друго - повода за нерешителността на вашето дете. Децата Везни по рождение са умни, положителни и търсят справедливостта. Ужасява ги мисълта да не създадат неточност. Затова търсят уравновесен отговор, преди да стартират да правят каквото и да било. Тази нерешителност пък от своя страна построява темперамент, който ще заобикаля произшествия и неприятности по- късно в живота. Така че не драматизирайте доста нещата - те си имат и положителната страна. Момченцето ви толкоз дълго ще се колебае дали да нарисува синя пуйка върху стената на хола, че ще съумеете да го спипате преди пакостта да е станала.

Ако звуците и цветовете към детето Везни са неприятни, такова ще е и държанието му. Гърмят ли непрестанно тв приемникът и радиото, прочувствените везни на детето ще се поклащат неудържимо. Цветовете в детската стая могат да провокират неспокойния му сън. Всички нюанси на синьото и пастелните тонове ще го успокоят. Пуснете тиха и нежна музика, когато се храни. Роденото в тази зодия има потребност от тишина, покой и доста отмора. И внимавайте да не стане инцидентно очевидец на каквото и да е принуждение. Това може да унищожи вечно нещо надълбоко в него. Забележите ли, че детето Везни не прави нищо, не се тормозете. Това не е мързел, нито пък бездействие. Детето играе Доста дълго и неуморно, след което би трябвало да си почине и да се възвърне. Ритъмът на Везните изисква интервали на интензивност и след тях - на бездейност. Техните планети са им предопределили този темп и те са безсилни да трансформират каквото и да е. Затова не карайте своето дете да се усеща отговорно за тази нужда, провокирана от природата му. Скоро то ще възвърне силата си и вътрешните му везни ще се уравновесят още веднъж. Тогава отново ще бъде витално и действено.

Като същински деца на Венера дребните Везни са благи и гальовни, с очарователни обноски. Те могат да омилостивят и най-коравото сърце. Никой не може да устои на усмивката им и сладките трапчинки. Затова тези деца стартират учебно заведение толкоз капризни и родителите извършват всичките им прищевки, а роднините са влюбени в тях. Ето за какво вместо да се чудите след това по какъв начин да се справите с тях, по-малко ги глезете. Правилно отгледано и възпитано, детето Везни е същинско наслаждение за своя преподавател. То е мъдро и доста любознателно. Обича да разсъждава и да спори. На учителите може да им пристигна множко тази му податливост, само че нали истината се ражда в разногласието. Няма да постигнете необикновен образователен резултат, в случай че сте безапелационен с момче или момиче Везни. Затова пред него обезателно излагайте и двете страни на всеки проблем. Ако изложите единствено едната, ученикът Везни или ще ви сметне за неправдив, или ще се трансформира във ваш безконечен конкурент и това може да му сътвори известност на бунтовник в учебно заведение. А той търси просто истината. Ще спори досега, в който се убеди, че и двете спорещи страни са еднообразно прави и везните на правораздаването са се уравновесили. С тези деца постоянно би трябвало да сте нащрек. Трябва да си поразмърдате мозъка, в случай че желаете да излезете на глава с тях. Те ще спорят за всичко - от заглавията във вестника до това кой е бил прав в фамилната свада. Само правотата ги интересува обаче, а не някакви си там злословия на възрастните.

Освен това върло пазят секрети. И въпреки всичко може да вземат страната на най-големия ви зложелател, в случай че мислят, че не сте прав. В къщи децата Везни са тихи и деликатни, стига да им създадете нужните условия за това. Отнасяте ли се жестоко към тях, могат да намерят избавително леговище в негодуванието и сляпата гняв. Избягвайте да нарушавате спокойствието и да се месите в персоналния им живот, по този начин както те не го вършат с вас. Повечето родени в тази зодия деца обичат реда и чистотата. Обикновено пазят облеклата си и са спретнати. Дразни ги безпорядъкът, по тази причина ще ви оказват помощ да разтребвате къщата. Приятно им е, когато на масата е радостно и празнично. Момиченцата ще слагат цветя и свещи, а момченцата ще са във екстаз от сладкиша. Е, от време на време се появяват известни проблеми с килограмите им. Везните са музикални и артистични. Обърнете внимание на дремещите у тях гении и създайте условия да се развият. Кой знае, може би в дома ви пораства предстоящ композитор или надарена и очарователна актриса. Момиченцето Везни умира от наслаждение с часове да прекарва в банята. Ще се потапя в цялостната с ароматна пяна вана и ще се любува на тишината и спокойствието. Когато излезе от там, може и да излее целия ви парфюм върху главицата си. Момченцето ви може би на моменти ще ви отчайва с мързеливите си пози по дивана или на хамака, както и с безконечния си табиет да философства и да знае повече от вас. Нали не сте не запомнили, че Везните имат потребност от отмора и зареждане на батериите си? Помнете също по този начин, че те ръководят и книгите. Затова насърчавайте вашите момчета и девойки да пишат, стига да имат предпочитание. Вероятно те ще обичат животните, изключително кучетата. В избран интервал домът ви може да се трансформира в кучкарник. Но и това ще се изживее. Затова пък у дома непрекъснато ще царува атмосфера на любов и деликатност. Най-после в един прелестен ден ще удари сватбената камбана и вашата пораснала рожба Везни ще сътвори хубаво, спокойно, умерено и хармонично семейство, в което обичат да спорят. А някоя слънчева октомврийска заран пред родилното ще чуете сестрата да възкликва: „ Господи, какво красиво и чинно бебе! Толкова безшумно и умерено. С такива сладки бузки! " Тогава ще отвърнете с цялата своя мъчно реализирана мъдрост: „ Да, само че виждате ли трапчинката на брадичката? "

От „ Слънчевите знаци ”, Линда Гудман

Изображение: Wurtzel / Bustle

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР